21st of January: HipHop Sonic 2023!

HIPHOPSONIC 2023

“Ticket Sale/verkoop 1 January 2023 @ De Zolder, Groningen.”

Entree € 5,-

ETERNAL De Wu-Tang Clan is eigenlijk een soort Al-Qaeda. Beiden hebben complexe, vaak apocalyptische mythologieën en vormen een primaire kracht in een cultuuroorlog tussen Oost en West. Bovendien hebben ze allebei een enorm gedecentraliseerd aantal leden, waarbij het lidmaatschap meer werd verdiend door te handelen naar de heersende filosofie dan door officieel te worden gesanctioneerd.
Het verschil is natuurlijk dat de leden van Wu-Tang kunstenaars zijn die duistere, introspectieve reflecties bieden in een samenleving die verdrinkt in massa-media en waanzin, terwijl Al-Qaida sociopathische klootzakken zijn die de wereld niets anders bieden dan hoop op een toekomst zonder hen erin. Hoewel Wu-Tang eigenlijk uit negen leden bestaat, loopt het aantal artiesten onder de paraplu van de “Wu-beweging” in de honderden. Maar de erkenning dat er zoiets bestaat als een ‘Wu-beweging’ is een verder bewijs dat de Wu-Tang Clan evenzeer een filosofie als een muzikale groep is. Die filosofie drijft de donkere, ruimtelijke sfeer van hun geluid en de verbannen en onderdrukte Amerikaanse Bushido-toon van hun teksten, een consistent meeslepende combinatie die de basis vormt van de moderne East Coast-hiphop. 18-24 JANUARI 2023 EUROPA krijgt de kans om die winnende combo uit de eerste hand te ervaren, wanneer Eternal of the Wu-Tang Killa Beez AMSTERDAM, NEDERLAND & HIPHOPSONIC GRONINGEN speelt. Zijn tracks zijn krachtige donkere hommages aan stripboeken en samoeraifilms die de realiteit van klassenongelijkheid illustreren door middel van gruizige beelden en zijn weergave.

RAYMZTER
Was born in Almere to a Moroccan father and a Dutch mother. He developed an interest in hip hop early in life after listening to a Public Enemy album. He started writing lyrics in English but later switched to Dutch. In 2000 he formed a band with Dominiq Dorwart (Dj-Do), Glenn Gaddum, Jason Chocolaad and Rowin Tetteroo, and this group won first place in the hip hop category at the “Grand Prix of the Netherlands Talent Show”. He also won an MC battle, and began making a name for himself in the Dutch hip hop scene.
In 2002, he contributed two songs to a compilation CD, Homegrown – Dope Dutch Hiphop Talent, and in June of the same year won the “Essent Music Award”, earning him a gig at Lowlands festival. In September he released his first single, “Kutmarokkanen” (“Cunt Moroccans”). The title references Amsterdam alderman Rob Oudkerk’s comment on Dutch Moroccans, and the lyrics critique the country’s swing towards right-wing populist politics after 9/11. The song was a national hit and paved the way for other Dutch Moroccan hip hop artists.

VETERAN EYE
Veteran Eye, ook bekend als Chief Do-It-Yourself, komt uit Los Angeles, via Greensboro, North Carolina. Zijn Independent Hip-Hop-run beslaat meer dan 20 jaar. Met het uitbrengen van 15 albums en 8 mixtapes in deze spam toerde Veteran door de VS en West-Europa. Hij heeft samengewerkt met artiesten en producenten uit alle hoeken van de wereld, waaronder Senegal, Colombia, Nederland, Canada, India, Colombia, Jamaica, Engeland en meer. Een van zijn meest opmerkelijke samenwerkingen is met Tanvi Shah, de eerste vrouw van India die een Grammy won, voor Jai Ho, uit de film Slumdog Millionaire. Veteraan blijft ambassadeur van de hiphopcultuur, niet alleen als artiest, maar ook als curator van evenementen, door podia te boeken in Mumbai, India (Totempaal tienermuziekfestival), feest met de VS (Cannes, Fr for Midem Festival), zondagsdiner (maandelijks evenement in DTLA) en meer. Veteran bereidt zich voor op zijn eerste terugkeer naar Europa sinds de wereldwijde pandemie/lockdowns en kijkt ernaar uit om zijn nieuwe muziek en kunst te delen, nadat hij in die tijd 7 projecten heeft uitgebracht. Vind Veteran Eye op alle platforms en op ChiefDIY.com.

FHILLYBADASS.COM (Ill Source)
Fhillybadass is een artiest uit Colombia die nieuwe boombap-hiphop combineert met zijn eigen kenmerkende smaak. Hij heeft uitgebreide ervaring in de muziekindustrie en heeft meer dan 25 jaar met verschillende muziekgenres gewerkt. Zijn werk is genomineerd voor de Cultuurprijs Groningen en hij is lid van zowel TheVibez.nl als Hiphop 050. Fhillybadass is een veelgeprezen en gerespecteerde artiest die in internationale publicaties te zien is geweest en optrad.

HARVEY DENTIS (van Pengeah)
Harvey Dentist, een illustrator, rhymer en ontwerper, combineert beeldende kunst en hiphop tot één geheel. Hij schrijft zijn eigen muziek terwijl hij tegelijkertijd zijn eigen branding, artwork en merchandise produceert. Hij omarmt de doe-het-zelfcultuur volledig terwijl hij op het snijvlak van audio en visuele bekwaamheid loopt. Harvey Dentist, momenteel gevestigd in Toronto, Canada, woonde ook een aantal jaren in Amsterdam en toerde door Europa en werkte samen met veel artiesten in vele landen, zoals Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Met grootouders die aan beide kanten van zijn familie kunstenaars waren, begon hij op jonge leeftijd met kunst, evolueerde naar graffiti en straatkunst en daarna. Een combinatie van traditionele inktstijlen, graffiti en manga, de vroege hiphopinvloeden van Harvey Dentist sluipen door in alles waar hij aan werkt. Geduld en toewijding aan zijn vak hebben de op details gerichte stijl gevormd die hij momenteel hanteert, terwijl hij eraan werkt om zijn laatste project elke keer dat hij creëert te verbeteren en uit te voeren.

MR. MELT
Mr Melt rapper, geboren in Rome, gevestigd in Amsterdam. Zijn muziek kenmerkt zich door die onwetende stijl die typerend is voor de Romeinse school: ruige en agressieve teksten, soms introspectieve, gearticuleerde metrieken en een krachtige flow. Hij heeft verschillende samenwerkingen met Italiaanse en internationale artiesten, waaronder: Big Twins (Infamous Mobb), El da Sensei (The Artifacts), Dephabeat, Dj Fastcut, Velheno, Wild Ciraz. Op 1 juni 2018 bracht hij zijn eerste officiële album uit: “Full Melt Jacket”, gevolgd door “The Hanged Man” (2021) en “Death” (2022).

MAD,G
Mad G is een Italiaanse rapper geboren in Rome in 1996, gevestigd in Amsterdam. In 2020 bracht hij 4 singles uit om zijn eerste album te anticiperen, waaronder “Massacro Mediatico” met Mr Melt, die hem kennis liet maken met de Amsterdamse hiphopscene.
In 2021 bracht hij zijn debuutalbum “Follia con Logica” uit, volledig geproduceerd door Orco (Moksha Music) die ook te zien is in “Attention! Here and now!” en met de medewerking van dj Vybz Niko op 6 van de 14 nummers, een project opbouwend van elke mainstream standaard in een echte old school hiphopstijl.
Ondertussen neemt Mad G deel aan Orco’s album “Memento Mori” in “L’altro Lato” featuring Big Twins, en realiseert meer samenwerkingen met Mr Melt zoals “Cyberpunkerz2020” en “Geyser” (geproduceerd door Promo L’inverso).
In deze periode debuteert Mad G op het podium in Amsterdam waarbij Mr Melt, Orco en Vybz Niko de kans krijgen om het podium te delen met hiphoppioniers als The Artifacts en Deams. De laatste tijd treedt Mad G op met Mr Melt in Italië en Nederland en brengt een mix van old school en new school vibes gevuld met krachtige teksten.

MR WAREMAN
De heer Wareman, geboren in 1992, geboren als Alessandro Argenzio, ontwikkelde de hiphopcultuur kennen met zijn eerste stappen in de Breackdans op de prille leeftijd van 12 jaar, maar de microfoon is zijn echte “tool of the trade”. In oktober 2011 werd Mr Ware & Dr Fene-Stay Out EP uitgebracht, een werk dat het Campaanse dialect (meer specifiek Napolitaans) vermengt met het Lucano-dialect (meer specifiek Aviglianese). Het werk wordt uitgezonden op verschillende Napolitaanse jams en op verschillende live-evenementen in Basilicata. In september 2017 brengt hij een klein werk uit, een EP opgenomen in de Tardis Studio, The Prisoner EP, KassiusPlay op beats, Mr Wareman op microfoon en de aanvulling van Deejay Times en door AngelomA. In 2019 verscheen het album “Mr Wareman & KassiusPlaY – introspettiva teRAPia”, voorafgegaan door de single “Sabbia” die behoorlijk wat aandacht kreeg in de Napolitaanse undergroundomgeving.
In januari 2021 verschijnt “Travel Bag”, een EP met zes nummers waarop de producties wisselen tussen KassiusPlaY, Deejay Times, Jayl Uroboros en Beatmass.
In oktober 2021 brengt de heer Wareman de EP “Bocche Cucite” uit, een werk met vier nummers dat volledig is geproduceerd door KassiusPlaY.
Tegen het einde van februari 2022 wordt “Detonation EP” uitgebracht, een werk met vier nummers dat volledig is geproduceerd door KassiusPlaY, met Mr Wareman en Angeloma aan de microfoon.
Het hele werk is opgenomen in een totale verbinding tussen de Tardis Studio (AngelomA’s thuisstudio-opname) en de Tatami Studio (Mr Wareman’s thuisstudio-opname).
De stijl van deze schijf is somber, de maatstaven zijn strak en de constante zoektocht naar nieuwe rossen overweldigender technieken is duidelijk, de twee Mc’s hebben leven gegeven aan een compact en dik werk.
Alle opnames van Mr Wareman zijn beschikbaar op YouTube en Spotify

DICE
Na een poos geen muziek gemaakt te hebben vanwege de staat van de wereld is het tijd om de draai weer op te pakken.
Nu onder de naam Dice (ookwel bekend als primetech) is de muziek wat duisterder en grimmiger maar eveneens goed matriaal voor een knallende performance.
Can’t wait to be back on stage..
And do that I am here for!

KID ANARKIST
Gebruikt rap als een gevecht met het universum om z’n bestaansrecht te bewijzen. Onderdeel van de groepen Breakwoord en Plastic Psyche, experimenteert de rapper met turntables, rijms en zelfexpressie.”